
افسردگی به زبان ساده
افسردگی به زبان ساده
افسردگی از مشکلات رایج امروز، در سراسر جهان است. شیوع بالای افسردگی باعث شده هر کس که کسالت و بیحوصلگی را تجربه میکند، افسرده بنامیم. گاهی مشکلات زندگی همچون، مشکلات مالی و عاطفی یا از دست دادن عزیزان شرایط را برای افسردگی فراهم میکند. برخی افراد نیز به دلیل شرایط روحی و یا وراثت آمادگی بیشتری برای ابتلا به افسردگی دارند. تقریبا همه ما اسم این اختلال را شنیدهایم اما ممکن است تعریف دقیقی از آن نداشته باشیم. خلق افسرده را تقریبا همه میشناسیم. ناراحتی، ناامیدی، گریههای پیاپی و … نمونههایی از رفتار یک فرد افسرده است. افراد افسرده معمولا از هیچ چیز لذت نمیبرند. تفریحاتی که حال اغلب افراد را بهتر میکند برای افسردهها معنی خاصی ندارد. تشخیص و درمان افسردگی کاری تخصصی است اما بهتر است اطلاعات کافی داشته باشیم. اطلاعات برای پیشگیری از ابتلا مفید است. علاوه بر این باعث میشود در صورت نیاز سریعتر اقدام به درمان کنیم.
نشانههای فرد افسرده
همه ما ممکن است این شرایط را تجربه کرده باشیم اما آنچه در تشخیص افسردگی کمتر به آن توجه شده، تعداد نشانهها و مدت زمانی است که درگیر این شرایط خلقی هستیم. به همین دلیل بهتر است تشخیص نهایی را به روانشناسان بسپارید. این اختلال در موارد شدید، میتواند به آسیب به خود و یا حتی خودکشی منجر شود. به همین دلیل تشخیص به موقع آن اهمیت زیادی دارد. مشاهده نشانههای افسردگی، دلیل قطعی برای ابتلای فرد به این اختلال نیست؛ تنها زنگ خطری است که شما را به بررسی بیشتر و تشخیص به موقع دعوت میکند. علاوه بر نشانههای بالا، بیشتر افراد مبتلا به افسردگی، تغییراتی در روند خواب و خوراک خود خواهند داشت. به همین دلیل ممکن است به صورت ناگهانی دچار کاهش یا اضافه شدن وزن شوند. بیقراری، سستی و از دست دادن انرژی نیز از نشانههای افسردگی هستند. افسردگی نگرش فرد را نسبت به خودش، دنیا و آینده به طور چشمگیری منفی میکند. فرد افسرده ممکن است افکار متفاوتی همچون احساس گناه، بیارزشی و عذاب وجدان بیمورد را نیز تجربه کند. افکاری که به صورت گفتگوی درونی در ذهن فرد تکرار میشوند و احساسات منفی را در او تقویت میکنند. یکی دیگر از افکار رایج در افراد افسرده، تفکر بیش از حد به موضوع مرگ است. این افکار منفی ذهن فرد را پر میکنند و لذت بردن از زندگی را دشوارتر میکنند.
انواع افسردگی

برای تشخیص و درمان افسردگی بهتر است از متخصص کمک بگیرید. اما برای اطلاع خودتان خوب است بدانید که افسردگی انواع گوناگونی دارد که با توجه به علائم و بازه زمانی از هم متمایز میشوند. نوعی از افسردگی که به آن اختلال دو قطبی میگویند. کمی با انواع رایجتر آن متفاوت است. در افسردگی قطبی، فرد دورههایی از افسردگی و دورههایی از سرخوشی را به صورت پشتسرهم تجربه میکند. در بازه حداقل یک هفته فرد افسرده علائمی از خوشخلقی و روحیه خوب را به صورت افراطی از خود نشان میدهد و پس از مدتی مجددا به خلق افسرده قبل باز میگردد. در مرحله سرخوشی که آن را مانیک مینامیم، فرد پرتحرکتر شده و کمتر میخوابد. تمرکز حواس در او پایین آمده و بیقرار است. معمولا فعالیتهای لذتبخش را به صورت افراطی و بدون نظم انجام میدهد.
درمان
روانشناسان کاهش هورمون سروتونین را علت اصلی افسردگی و خلق پایین میدانند به همین دلیل برای درمان آن راههایی پیشنهاد میکنند که به افزایش این هورمون در بدن منجر شود. بهترین، در دسترسترین و ارزانترین راه برای درمان افسردگی ورزش و نور آفتاب است. بر اساس پژوهشهای صورت گرفته، در فصول سرد سال که نور آفتاب کمتر وجود دارد، آمار ابتلا به افسردگی افزایش پیدا میکند. به این نوع از افسردگی که فقط در فصلهای سرد سال بروز میکند، افسردگی فصلی میگویند. بر اساس پژوهشها برقراری ارتباط و رفت و آمد با دوستان و آشنایان نیز در کاهش علائم افسردگی موثر است. با توجه به اینکه احتمال گفتگوی درونی و منفیبافی در تنهایی بیشتر است، فرد افسرده باید تلاش کند اوقات فراغت خود را در کنار دوستان بگذراند و از تنها ماندن پرهیز کند. زمانهایی که نمیتوانید دوستی در کنار خود داشته باشید بهتر است موسیقی گوش کنید. تاثیر موسیقی خوب، بر بسیاری از وجوه زندگی مورد بررسی علمی قرار گرفته است. مطالعات نشان میدهد، یکی از مزایای بیشمار موسیقی، کاهش علائم افسردگی است. در انتخاب موسیقی دقت کنید. جریان نتها قرار است زندگی شما را شادتر کند. آهنگهای غمگین و هر چه که حال شما را بهتر نمیکند را کنار بگذارید.
در صورت نیاز همکاران ما در مرکز مشاوره عصر آرام، با کمال میل آماده ارائه خدمات روانشناختی تخصصی به شما عزیزان هستند.

