اگر برای مطالعه زمان ندارید، این مطلب را بخوانید

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

اگر برای مطالعه زمان ندارید، این مقاله را بخوانید

[/vc_column_text][vc_column_text]

برای اغلب دانش‌آموزان و دانشجویان پیش آمده که در شب امتحان با انبوهی از اطلاعات مواجه هستند که باید با دقت مطالعه و یاد گرفته شود. همه می‌دانیم که بزرگترین مشکل ما عدم مطالعه درس‌ها در طول ترم و جمع کردن آن برای فرصت کوتاه پیش از امتحان است. ما علاوه بر درس‌ها و جزوات، نیاز داریم مطالعه جانبی هم داشته باشیم. بسیاری از ما در پاسخ به سوال “چرا مطالعه نمی‌کنید؟” می‌گوییم چون “زمان ندارم”. در حالیکه زمان جزو معدود سرمایه‌هایی است که به صورت عادلانه میان همه توزیع شده است. همه ما در روز بیست و چهار ساعت زمان در اختیار داریم که باید در مورد چگونگی استفاده از آن تصمیم بگیریم. در این مقاله قصد داریم راه‌هایی به شما معرفی کنیم که کمک می‌کند در طول روز و در میان مشغله‌های خود، زمانی برای مطالعه بیابید.

  • چک لیستی از کارهای روزمره خود تهیه کنید
  • کارهای خود را الویت‌بندی کنید
  • تحلیل ABCD و روش آیزنهاور
  • از زنگ تفریح غافل نشوید

چک‌لیستی از کارهای روزمره خود تهیه کنید

همیشه چک لیستی از کارهایی باید در طول روز انجام دهید داشته باشید. این چک لیست می‌تواند در همان روز و یا بر اساس برنامه‌ریزی قبلی تعیین شده باشد. برای اینکه از کارهای مهم خود غافل نشوید، برخی وظایف را به صورت هفتگی یا ماهانه تعریف کنید. مطالعه می‌تواند یکی از کارهای این چک‌لیست باشد. اگر مطالعه را به اوقات فراغت خود موکول کنید هم با برنامه‌ریزی مناسب زمان‌هایی برای آن خواهید یافت. چک لیست شما باید واقع‌بینانه و قابل اجرا باشد. باید زمان لازم برای انجام هر کار را به درستی تخمین بزنید. وظایف بزرگتر را به خرده وظایف تقسیم کنید تا هم تخمین زمان انجام آن ساده‌تر باشد و هم تعداد کارهایی که در لیست شما به اتمام می‌رسد بیشتر شود. این کار انگیزه شما را برای ادامه کار بیش‌تر می‌کند. سعی کنید در روز سه بار چک لیست خود را مرور کنید تا از اجرای همه کارهای لیست مطمئن شوید.

کارهای خود را الویت‌بندی کنید

اگر با دقت به چک لیست خود توجه کنید خواهید دید که برخی از کارها را می‌توان حذف یا به زمان دیگری موکول کرد. سر خود را با کارهای غیرضروری شلوغ نکنید. برای وظایفی که مهم‌تر هستند یا الویت بالاتری دارند زمان مناسبی در نظر بگیرید. ساعاتی از روز که بیشترین میزان انرژی و تمرکز را دارید به این کارها اختصاص دهید و زمان‌های باقیمانده را میان کارهای دیگر تقسیم کنید.

روش آیزنهاور

[/vc_column_text][vc_single_image image=”248″ img_size=”large”][vc_column_text]

آیزنهاور مدل جالبی را برای مدیریت زمان پیشنهاد می‌کند. او بر اساس دو معیار ضرورت و فوریت، وظایف را به چهار دسته تقسیم می‌کند. این روش به شما کمک می‌کند الویت‌بندی صحیح‌تری داشته باشید. کارهای مهم و فوری باید از اسرع وقت انجام شود و باید بالاترین اولویت را به آن اختصاص دهید. اگر مهم است اما فوری نیست می‌توانید زمان مناسب‌تری برای انجام آن پیدا کنید. در مورد کارهای فوری که ضروری نیستند پیشنهاد می‌کنیم انجام آن را به شخص دیگری موکول کنید. این کار برون‌سپاری نام دارد و در فرایندهای کاری، امری رایج است. در پایان، کارهایی که نه واجب و نه فوری هستند می‌توانند به سادگی از لیست وظایف شما حذف شوند. به طور مثال شاید بتوانید استفاده از شبکه‌های اجتماعی را محدودتر کنید و زمان آن را به کارهای مهم‌تر اختصاص دهید.

از زنگ تفریح غافل نشوید

ذهن برای یادگیری بهتر به استراحت نیاز دارد. مطالعه یا کار بدون وقفه کارایی شما را کاهش می‌دهد. فردی به نام فرانچسکو چیریلو تکنیکی به نام پومودورو را معرفی می‌کند. پومودورو واژه ایتالیایی معادل گوجه فرنگی است. در این روش به شما پیشنهاد می‌شود بعد از هر بیست و پنج دقیقه (که زمان لازم برای تهیه سس گوجه‌فرنگی سنتی ایتالیا است!) پنج دقیقه استراحت کنید. این روش طی پژوهش‌هایی که فرانچسکو چیریلو در زمینه بهبود عادت‌های مطالعه انجام می‌داد خلق شد.

روش‌های بالا به شما کمک می‌کند با استفاده بهینه از اوقات روز، زمان مناسبی برای مطالعه پیدا کنید. در کنار این مطالب راه‌های جدیدی برای افزایش اطلاعات وجود دارد. کتاب‌های الکترونیکی، کتاب‌های صوتی و پادکست‌ها نمونه‌های امروزی برای افزایش دانسته‌های شماست. در حال رانندگی، در مسیر منزل یا محل کار، در حال نظافت منزل و پیش از خواب می‌توانید به راحتی به آن گوش دهید و از مطالعه‌ای نوین و راحت بهره ببرید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات

Call Now Buttonتماس بگیرید